
«Наш Інститут овочівництва та баштанництва може представити нові розробки які ведуться в області селекції технології та овочівництва, — розповідає старший науковий співробітник інституту Євгенія Ільєнова. — Ми займаємося створенням та вирощуванням нових сортів овочевих та баштанних культур, а також малопоширених рослин.
Роботи з малопоширеними овочевими рослинами ведуться на підпорядкованих установі дослідних станціях «Маяк», «Дніпропетровська», ДГ «Пархомівське», «Бірки». Також на дослідний станції «Дніпропетровська» ведуться роботи з дослідження і селекції баштанних культур».
Також серед нових розробок нашого інституту слід згадати буряк столовий сорту «Юліс», який пройшов апробацію у всіх кліматичних зонах України і зарекомендував себе як дуже перспективний. Він підходить для вирощування і як ранньостигла продукція, і для тривалого зберігання.
Є й цікаві зразки по баштанним культурам. У нас виведені холодостійкі та посухостійкі сорти кавуна, серед який можна відзначити «МаксПлюс». Також ведеться селекція по створенню нових сортів огірків, томатів. Дуже добре себе зарекомендували томати для закритого ґрунту, зокрема такі нові сорти і гібриди як «Ярина», також створено сорти «Рожевий велетень» та «Рожеве серце». Ведеться велика робота по малопоширених і лікарських рослинах».

• «Концепція органічного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні — 2020»
Зараз інститут продовжує дослідження в напрямку селекції, а виведені науковцями сорти неодноразово були відзначені як на державному, так і на міжнародному рівнях.